Sosyal Medya

Dünya

Kanada’da Ebola virüsü şüphesi

Liberya’ya seyahat edip Kanada’ya döndükten sonra ağır ateşle hastaneye kaldırılan kişinin Ebola virüsü taşımasından endişe ediliyor.



Kanada’nın Saskatchewan eyaletine baÄŸlı Saskatoon kentinde yaÅŸayan bir kiÅŸinin, Liberya’ya seyahatinden sonra döndüÄŸü ülkede, ağır viral hemorajik ateÅŸ tanısı ile hastaneye kaldırılması, yetkililerde Ebola virüsü ÅŸüphesi uyandırdı.

Adı açıklanmayan hastanın durumunun kritik olduÄŸunu bildiren Saskatchewan SaÄŸlık Hizmetleri yetkilisi Dr. Denise Werker, hastanın personel ve diÄŸer hastalara virüs bulaÅŸtırmaması için izole edildiÄŸini söyledi.

Söz konusu kiÅŸinin hastalığının Ebola olup olmadığının, baÅŸlatılan tetkik ve incelemelerden sonra netleÅŸeceÄŸini kaydeden Werker, yapılan araÅŸtırmalarda hastanın Kanada’dan ayrılırken saÄŸlık sorunu olmadığının saptandığını ifade etti.

Hastanın semptomlarının, Batı Afrika’da Ebola’nın yanı sıra diÄŸer görülen hastalıklarla da benzeÅŸtiÄŸine iÅŸaret eden Werker, sorunun federal makamlara da iletildiÄŸini ve toplumun geliÅŸmelerden haberdar edileceÄŸini belirtti.

Ä°lk kez 1976 yılında Kongo’da ortaya çıkan Ebola, geçen hafta Gine’de 50’den fazla insanın ölümüne neden olmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.